De redenen voor de aanschaf van een centraal stofzuigersysteem zijn: comfort, gemak en hygiëne.

Huisstof moet op een afdoende manier worden verwijderd. Een gewone stofzuiger werkt niet afdoende, omdat het alleen grove stof kan opvangen. De kleinere ziekmakende deeltjes worden via de stofzak meteen weer de ruimte ingeblazen.

Het hart van het centraal stofzuigsysteem wordt gevormd door een krachtige turbinemotor met een stofopvangcontainer. Deze wordt buiten de leefruimten geïnstalleerd,
bijvoorbeeld in de kelder, garage of op zolder.

De centrale unit is middels kunststof buizen verbonden met een aantal door het huis verspreide aansluitpunten voor een stofzuigslang, de zogenaamde stofzuigcontacten. Door de stofzuigslang in een van de aansluitpunten te steken, wordt de installatie automatisch in werking gesteld.

Heel gemakkelijk, zonder een stofzuiger die achter u aansleept en meubels beschadigt.


Centraal Stofzuigersysteem, Ramakers


Het opgezogen stof komt in de stofcontainer terecht en de door de centrale unit aangezogen lucht wordt via een ingebouwd filter gescheiden van de stofcontainer.

De stofzuigslang heeft een lengte van 9 of 10 meter.
Wilt u een ander vertrek zuigen, dan kunt u de stofzuigerslang in het daar aanwezige stofzuigcontact steken.

Het aan/uit schakelen van de centrale unit geschiedt door het insteken of uittrekken van de slang. Daarnaast is ook een schakelaar op het handvat van de slang mogelijk.

Dankzij diverse accessoires kan het stofzuigsysteem worden gebruikt voor het zuigen van vloeren, wanden, stoelen, meubelen etc.


Stofzuigersysteem,Ramakers    Centraal stozuigersysteem    Stofzuigersysteem,Ramakers


Het door ons gevoerde stofzuigsysteem is van het merk Smart.

 Smart Stofzuigersystemen