Ga naar hoofdinhoud

Installatie van ventilatiesystemen in Heerhugowaard

Heeft u uw woning goed geïsoleerd? Fijn. Want met goede isolatie bespaart u fors op uw stookkosten. Een goed geïsoleerd huis moet echter ook regelmatig (en goed) geventileerd worden, want anders neemt de vochtigheidsgraad in huis te veel toe. Hierdoor kan schimmelvorming optreden en kunnen schadelijke stoffen zich ophopen, met alle gevolgen van dien.

Natuurlijke ventilatie volstaat niet bij goed geïsoleerde huizen; hier is een gebalanceerde ventilatie-unit met warmteterugwinning noodzakelijk. Wij hebben ruim ervaring met het plaatsen van ventilatiesystemen in bedrijfspanden, woonhuizen en nieuwbouwprojecten.

Hoe werkt een ventilatie-unit met warmte terugwinsysteem?

Het systeem zuigt lucht af uit de keuken, badkamer, toilet en slaapkamers. De buitenlucht wordt niet zoals bij mechanische ventilatiesystemen via roosters in de muren aangezogen, maar via de unit zelf.
In die unit zitten twee ventilatoren: een om de vervuilde lucht naar buiten af te voeren en een om de verse buitenlucht naar binnen te brengen. De afgevoerde binnenlucht wordt vervolgens door de warmteterugwinunit geleid. Hierdoor is de aangevoerde buitenlucht al voorverwarmd wanneer deze de woning binnenkomt, hetgeen zeer efficiënt is.

Onderhoud

Om het ventilatiesysteem goed en geruisloos te laten functioneren, is het belangrijk dat de filters en luchtkanalen regelmatig worden onderhouden. Naast de installatie kunnen wij ook het onderhoud voor u verzorgen, zodat u altijd optimaal profiteert van uw ventilatiesysteem.

Ik wil meer weten over de combinatie van ventilatie en warmte terugwinnen

Heeft u een zwembad?

Ook huizen met een inpandig zwembad zijn gebaat bij een goede luchtbehandeling. Een ventilatiesysteem met warmteterugwinunit, biedt uitkomst. Informeer naar de mogelijkheden.

Onze keuze voor ventilatiesystemen: ORCON, NED AIR en Brink Climatesystems

Floris Comfort installeert en onderhoudt de kwalitatief hoogwaardige ventilatiesystemen van ORCON, NED AIR en Brink Climatesystems. Deze bedrijven hebben zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van energiezuinige mechanische ventilatiesystemen die zorgen voor een optimaal binnenklimaat. Meer informatie: orcon.nl, nedair.nl, brinkclimatesystems.nl.