Ga naar hoofdinhoud

Installatie van vloerverwarming in Heerhugowaard e.o.

Floris Comfort is gespecialiseerd in het installeren van vloer-, wand- en plafondverwarming. Deze vormen van verwarming bieden u een ideaal temperatuursysteem. Niet voor niets schakelen veel mensen over op vloerwarming, of verwarmingssystemen in de wand of plafond.

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Wooncomfort; de warmte van vloerverwarming wordt als behaaglijker ervaren dan verwarming door radiatoren.

Inrichtingsvrijheid; het warmtesysteem is geïntegreerd in uw vloer, wand of plafond. Er staan geen radiatoren in het zicht of in de weg.

Uw gezondheid; door de minimale luchtcirculatie is er minder stofwerveling in huis en er is minder sprake van schimmelvorming.

Energiebesparing; het cv-water kan met een lagere temperatuur aangevoerd worden, er is minder warmte nodig om een ruimte behaaglijk te laten voelen en u kunt vloerverwarming laten werken in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Wat vinden wij van vloer-, wand- en plafondverwarming?
Wij vinden dit een ideaal temperatuursysteem dat perfect past binnen onze visie op huizen bouwen: maximaal comfort in een zo duurzaam mogelijke woning.

Gewone radiatoren werken met een relatief hoge aanvoertemperatuur van ca. 70 °C. Dit houdt in dat het water eerst tot die temperatuur moet worden verwarmd. Vloerverwarming gaat uit van een maximale aanvoertemperatuur van 50 °C. Doorgaans kan een vergelijkbaar wooncomfort zelfs al bereikt worden met een aanvoertemperatuur van 35 °C. Hiermee bespaart u direct 20% primaire energie.

De warmte die vloerverwarming biedt, wordt als zeer comfortabel ervaren. Dit komt omdat vloerverwarming gebruik maakt van stralingswarmte. De luchttemperatuur is hierdoor lager, waardoor de relatieve vochtigheidsgraad in de ruimte lager is er geen sprake meer kan zijn van een koude trek over de vloer. De warmte wordt bovendien gelijkmatig over de hele ruimte verdeeld. Ook dit draagt bij aan het als prettig ervaren van vloerverwarming. Het draagt ook bij aan het lagere energieverbruik; door de uitstekende verdeling is er simpelweg minder energie nodig om een groter oppervlakte te verwarmen.

Ik heb interesse in behaaglijke en energiezuinige warmte

Alternatieven voor een zandcementdekvloer

Vloerverwarming moet afgedekt worden met een zandcementdekvloer. Als het aanbrengen van zo’n dekvloer niet mogelijk of gewenst is, dan zijn er de volgende mogelijkheden:

Minitec vloerverwarmingssysteem:

Het Uponor Minitec vloerverwarmingssysteem bestaat uit Minitec noppen folie-elementen, die op de bestaande vloer worden gelegd. Vervolgens worden zeer dunne PE-Xa leidingen op de folie aangebracht.
Door de geringe elementhoogte van 1 cm is dit systeem bij uitstek geschikt voor renovatie.
De egaliseerlaag wordt bij de folie-elementen tot net boven de noppen aangebracht, zodat de montagehoogte beperkt blijft tot 15 mm.

Drooglegsysteem:

Dit systeem bestaat uit 30 mm platen met ingefreesde goten. Hierin worden aluminium warmtedeflectoren en diffusiedichte vloerverwarmingsslangen gemonteerd.
Dit systeem heeft een laag gewicht en biedt goede geluidsisolatie.

Geen vloerverwarming? Kies dan voor wand- of plafondverwarming
Wand of plafondverwarming is een goed alternatief, wanneer vloerverwarming niet mogelijk of wenselijk is. Het enige verschil met vloerverwarming is dat de buizen niet in de vloer worden weggewerkt, maar netjes in wand of plafond.

Vloerverwarming in bedrijfsruimten

Vloerverwarming is ook uitermate geschikt als hoofdverwarming in kantoren en bedrijfshallen. Vooral in bedrijfshallen is stof vaak een probleem. Vloerverwarming zorgt niet voor luchtcirculatie, waardoor stof en ander vuil zich niet door de ruimte verplaatsen. De warmte blijft laag bij de grond, waardoor materialen op temperatuur blijven. Bovendien zorgt vloerverwarming simpelweg voor een aangenamer klimaat op de werkvloer, of het nu gaat om een kantoor, werkplaats, of hal.

Vloerverwarming kan ook worden ingezet buiten de bedrijfshallen. Zo blijft de oprit of toegang naar een bedrijf altijd ijsvrij.

Onze systemen

Ook bij vloerverwarming geldt, dat wij kiezen voor kwaliteit. Om een voorbeeld te noemen: het is belangrijk dat het vloerverwarmingssysteem bestaat uit diffusiedichte buizen die geen zuurstof doorlaten. Wij maken gebruik van de systemen van WTH en Uponor, omdat wij zeker weten dat wij onze klanten hiermee de kwaliteit kunnen bieden die zij (en wij) verlangen.

Vloerverwarming binnen een geïntegreerd duurzaam systeem
Floris Comfort biedt u de kans uw gehele woning te verduurzamen. Zo kunnen wij uw vloerverwarming laten werken op een luchtwarmtepomp of een elektrische ketel, die op zijn beurt weer voor een groot deel wordt gevoed door zonnepanelen. Op deze manier kunt u uw woning nog duurzamer en energiezuiniger verwarmen.