Ga naar hoofdinhoud

Installatie van luchtwarmtepompen in Heerhugowaard e.o.

Wilt u het maximale comfort van behaaglijke warmte en geruisloze koeling, maar tegelijkertijd uw huis zo energie- en CO2 neutraal maken? Dan is een luchtwarmtepomp een uitstekende oplossing. In combinatie met zonnepanelen en een elektrische cv-ketel, kunt u zelfs volledig zonder gasaansluiting in uw (schone!) energie voorzien.

Wat is een luchtwarmtepomp precies?

De luchtwarmtepomp is een verwarmingssysteem dat energie onttrekt aan een natuurlijke warmtebron: lucht. De luchtwarmtepomp is bij uitstek een duurzame energievoorziening, waarbij veel efficiënter wordt omgesprongen met fossiele brandstoffen.

Hoe werkt het?

Een luchtwaterpomp voert voortdurend één proces uit. Eerst wordt in een verdamper ca. 3 a 4 graden aan een natuurlijke warmtebron onttrokken. Dit wordt afgestaan aan een milieuvriendelijk koudemiddel in de luchtwarmtepomp. Middels compressie wordt de druk om het koudemiddel vervolgens steeds verder verhoogd, waardoor de temperatuur stijgt. De warmte die dit proces oplevert, wordt overgedragen aan het te verwarmen circuit. Hierna zorgt een expansieventiel ervoor dat de druk van het koudemiddel, en daarmee de temperatuur, weer wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke waarde, waarna het proces zich herhaalt.

Wat levert het op aan prestaties?

De prestaties van een warmtepomp worden uitgedrukt in de Coëfficiënt Of Performance (COP). Onze luchtwarmtepompen hebben een zeer hoge COP, variërend van 3 tot 5. Dit houdt in dat, afhankelijk van de installatie, 1 kW elektrische energie u 3 tot 5 kW energie oplevert.

Wanneer gebruik ik een luchtwarmtepomp?

U haalt verreweg het hoogste rendement uit een luchtwarmtepomp wanneer u deze combineert met vloer- en wandverwarming. Dankzij het gebruik van de luchtwarmtepomp kunt u een nog grotere energiebesparing realiseren met uw vloerverwarming. Sterker nog: deze combinatie van systemen maakt de traditionele gasaansluiting overbodig. Wij hebben veel ervaring met het koppelen van luchtwarmtepompen aan vloerverwarming bij zowel nieuwbouw als in bestaande woningen.

Wanneer heb ik mijn investering eruit?

Dat is afhankelijk van veel factoren, onder meer van de andere onderdelen van uw totale installatie thuis. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Na een kort gesprek kunnen wij een beeld schetsen van de gevraagde investering en op welke termijn u (naast uw bijdrage aan een beter milieu) ‘winst’ gaat maken.

Zowel bedrijven als particulieren bereiken dit omslagpunt eerder, omdat zij momenteel gebruik kunnen maken van de ISDE subsidie van de Rijksoverheid. Meer informatie hierover vindt u hier.

Ik wil meer informatie over toepassing van een luchtwarmtepomp in mijn woning of bedrijfsruimte

‘Onze’ luchtwarmtepompen: de Nefit EnviLine en Fujitsu Waterstage

Floris Comfort kiest altijd voor kwaliteit. Daarom kiezen wij voor de Nefit EnviLine en de Fujitsu Waterstage. Met deze efficiënte systemen, die voor 80% schone energie uit de buitenlucht levert, bieden wij u de kans om fors te besparen op uw energierekening, maximaal wooncomfort te genieten dankzij vloerverwarming en -koeling én de CO2 uitstoot van uw woning drastisch terug te dringen.

Maar… het vriest. Werkt mijn luchtwarmtepomp dan nog?

Een terechte vraag. In tegenstelling tot de meeste warmtepompen halen de Nefit EnviLine en de Fujitsu Waterstage zelfs bij -20°C nog warmte uit de buitenlucht. Onder ‘Hollandse’ omstandigheden is uw warmtepomp dus altijd voor u aan het werk.

De voordelen van een luchtwarmtepomp bij Floris Comfort:

Geen cv-ketel en gasaansluiting nodig
Voor nieuwbouw en bestaande bouw (ook retrofit)
Tot 40% energiebesparing op verwarming
Koeling met hoog rendement, geen aparte airco nodig
Royaal warm water (met Nefit-boiler, accessoire)
Uitzonderlijk stille buitenunit
Vlekkeloze plaatsing en installatie door ervaren installateurs

Douchen en tegelijk warm water tappen dankzij Hygiënik

De Hygiënik is een warmwaterbereider die een goede aanvulling is op een warmtepompsysteem. Dit is een een buffervat met een voorraad warmte die door middel van de warmtepomp op temperatuur wordt gebracht. Wanneer er warm water wordt getapt, wordt er koud water door een grote warmtewisselaar gestuurd en direct in een doorgang verwarmd. Hiermee is gezond, legionella vrij warm water gegarandeerd én kunt u tegelijkertijd douchen en warm water tappen.